Sunday, January 20, 2013

Hari Yang Panjang


Assalamualaikum

Last thursday was my last paper for this sem. Last paper, tu la yg paling goreng segoreng gorengnye la.haha. That paper was luar jbtn pnye paper. So, utk aku bdk kimia yg amek paper geografi ni, mmg agak susah lah tok aku bepikirnya cm bdk2 geografi.hehe.. 5 questions in 2 hours. past years pnye jwb 2 or 3. aishh. so,utk aku yg agak lmbt tok dptkn idea, 1 question aku bajet dlm 20 ke 20 menet je la. 20 menet mmg plg byk yg aku mampu tulis 11/2-2 page je la pn. esei kott.semate.. Kalo tgk bdk2 geografi pnye jwpn,siap bertable2,berpeta minta, peta organisasi sume la dieorg p msokkn.haaiihh.Mmg otak x sastera langsung.haha .:)

Memandangkn bdk2 kimia ad yg abis sem ni, so aku cadanglah cm nk give them something. Dan nk kate mmg otak aku ni x berseni lansung, aku bercadang la nk bg dieorg ni blueberry cheese tart and choc muffin. For few days tnye cik google resepi2 yg best2 tok di try. As i'm in a mood of baking ni kn, tu je la idea yg dpt aku fikirkn.huhu.

So, aku abis paper kol 1.30pm. Then, g mkn sume. Last2 aku grak blk umah kol 4pm.Kabut jgk la, tak sempat pn nk kmas brg n aku tak bercadang pn nk kemas sbb esoknye (jummat),me n the gang nk mkn skali. Aku pn dengan konfidennye blk, da siap ngn resepi, amek2 gmbr sume ni. Kt umah xde blueberry jem, da abis sbb last time aku gne tok buat apam polkadot.hehe.. So aku kene la singgah beli and the only place yg aku fiker bole beli byk n agak murah kot, mest le kt kdai brg2 baking. Kt klang tu satu tmpt je la aku taw. 2 ply. Oh ye, smpi tol setia alam, mak aku msj, "kalo jd mlm esok nk g t'ganu". Aku pn rase cm perghh.. mantap la,esok ptg grak blk kolej, then pas maghrib g mkn ngn dieorg pastu rushing blk umah. Mmg jln raye tu aku yg punye la.haha

Berbalik pada cite 2 ply tu, so aku pn bajet la nk singgah sane. aku smpi dlm kol 5. Tak smpi dpn 2 ply lg. Da nk smpi la. Da msok simpang pn. nk di jadikn cite, aku terlepas satu simpang ni. ptut kene belok kiri,terlanjak plak. sume salah lori dpn aku tu la.huhu.. So, kene la wat u turn. dgn jemnye sume. Traffic light lg ntah bpe byk dieorg nk ltak traffic light x taw la.aishh.. Last2 aku smpi dpn 2 ply kol 5.15pm. Pastuuu... Mantap! Da tutup ok. I'm speechless. tu la, kondifen sgt smpi x check pn 2 ply tu tutup kol bpe. bajet bkak smpi mlm. Ciss btol! haha. Tp acik ni pn, tutup 5.30pm, bkn 5.15pm.hehe

Takpe2, dgn berpikirn positif, ak terase nk singah giant klang sentral tu. Smpai sane aku pn mule la cari bhn2 tok wat tart ngn muffin tu. Mule2 aku jmpe choc chips. Then, pnye la aku jln laju2 cari brg2 lain. Aku rase ak da tawaf tempat brg2 baking tu satu pn x jmpe, dlm hati "ape yg giant ni jual". Last2 stegh jam ape yg aku bejaye beli? Air twister 2 sbb ngah promosi, fresh milk(bajet tok buat muffin) n choc chip.

Smpi umah, 6.15pm jgk kot. Ok, memandangkn blueberry xde, xpe la aku cadang nk buat muffin tu je la. Bajet nk wat mlm la kn. Sat g ngan layan kucing2 kt umah tu, lyn adek aku yg senget tu lg. Mmg x kesudah la. Dah tu die p abiskn susu yg aku beli td tibai mkn ngn koko cruch. Mmg sengrt btol. Org mkn koko krunch sarapan, die wat mkn ptg. Untung btol la ad adek cmni kn. Seb bek boleh gne susu cair. Selamat sket.hehe. Mlm tu plak g layan tgk cite phobia ngn dieorg. Tunda ke pagi la gamaknye rancangn nk wat muffin tu. Yg tart tu mule2 aku pikir, da xde blueberry, terfikir jgk nk ganti je dgn tart telur. Tp kn ok, lupe nk beli butter. pastu aku da lupe resepi die.haha..Kansel!

Last2, disebabkn aku tido lmbt, aku bgn pn lmbt la. kmas umah lg, sidai baju, tlg mak masak. ...Taraa!! kol 12. haha.. Ya Allah, bagus btol prangai. ingat nk grak blk kolej kol 2,30pm. Errmm.. ntah tart nye ke mane, muffinnye ke mane. haihh.. Last2 aku rase cm give up giler dah. Ye la. da la nk beli brg tetibe smpi kdai tutup, ade bahan xde resepi, ade resepi xde masa nk wat. Tp aku try jgk la nk browse resepi ape yg ad dlm laptop aku ni. Ok husna, lupekn.haha.. Maaf la kwn2 dpt kwn mcm aku ni.haha. Grad nant inshaAllah aku buatkan something. :P

Jd, aku pn grak blk kolej ngn tgn kosong.huhu..Sdenynye sayee..

K, psl mkn same2 tu, cite lain plak timbul. Kteorg decide nk mkn kt The Sphere, Bangsar South tu tp xtaw lg nk mkn ap. So, otw tu, aku g ngn 2 org lg member aku. Nk di jadikn cite, aku terlanggar kereta org time stop kt traffic light. Dari mate kasar, aku rase xde la trok sgt. aku rase yg ni kene wat entry lain. Panjang citenye.huhu.. In the end i have to pay her RM130. Aku rase it's not entirely my fault (nk jgk bela diri sndiri.haha), di sebabkn xnk panjangkn cite, aku bagi je la. Although she keep saying "it's not my fault". Smpai aku rase nk lempang pn ade. mungkin ni la hikmahnye aku g 2 ply td kdai da tutup, g giant cari brg pn tak jmpe. huhu. The money is needed to be used for something else. so, case close. InshaAllah.

Oh ya, we all mkn kt Balifeel. not bad la, sdap n harga die pn murah. yg ni pn aku rase kalo nk cite pasal Balifeel kene wat entry baru.haha..Kteorg dok kt situ sampilah restoran tu tutup.huhu

Dlm kol 10 tu aku grak blk umah. Trauma jgk kalo time kene benti kt traffic light.huhu. Smpi umah tgk final maharajalawak mega hilangkn stress. Then, kteorg grak g t'ganu kol 1.30am.

And here i am. Currently at t'ganu writing this entry.hoho. :)



mak ngah berebut2 pilih kain pasang.haha.. -pasar payang





Thanks for reading, see you next time. InshaAllah. ^^


5 comments:

ika/pikah/R/tikah/ said...

oke. tia hakitra nmpak disitu tertulis 'grad nnt InsyaAllah uchna buatkan something'. x sabar mau grad! hahahahahaha! blueberry tart please! :p

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

nurul husna said...

ika, haha, inshaAllah. byk mend nk kee watni memandangkn kte x dpt grad skali ngn korg.haha. :P

nurul husna said...

amer akat. Tq. my pleasure. :) i've already followed ur blog. nice drawing. :D

Anonymous said...

mama uchena!
i found your blog! =D
~suhaila yaman~